Wednesday, 11 January 2012

Assalamualaikum  :)

err . nk start cmne ek ? mcm ni lha stiap kali sign in . mesti  xtaw nk buat entry mcm mna . looks like i shud practice more . haha . oke lahh
kire nk story mory pasal hari ni je lahh
as usual , aku bangun pagi , gosok gigi , mandi manda . cuma yang jadi a little bit difference nyep , aku bngun awal hari ni sbab aku na pegi sekola . nk jumpa ngan cikgu , nk jumpa ngan membe , nak jumpa ngan adek angkat aku yang perasan kiut , Nik Nazihah . nk kenal ?

https://www.facebook.com/profile.php?id=100000525976904

xdek lha kiut sangat an ? bajet je lebihh . haha . dalam banyak banyak adek angkat aku , budakk ni lha ku paling sayang . Nazihah , ko takyah nk perasan sangat lahh , saje je amek mood . haha
masa smpai kat skolah , nk dpendekkan citer . aku tersermpak lha ngan ustazah . guru disiplin skolah . masa zaman skola dulu , memang xsah lha kalau aku xkene hadap muka dia . ade jeh masalah yang menimpa diriku. padahal aku kemain lagi baik , sopan santun , berbudi pekerti , dalam erti kata len , sume sifat baek ada dalam diri aku lahh. haha . xmalu . angkat bakul sndiri . aku kene tegur ngan ustazah pasal tudung aku singkat . fuh , naseb baek budak budak dah masuk kelas , kalo tak buat malu jek kene sound depan budak . malu derr ! takmo pakai dah tudung tuuuuu

lepas dok sibuk2 tayang muka kat sume cikgu kat Sekolah Berprestasi Tinggi Naim Lilbanat , Kota Bharu , Kelantan tuuu aku da rasa mcm nk blah , bukan pasal aku rasa boring dan muak sampai nk muntah hijau tengok skola yang damai lagi sejahtera tu takk , bukan macam tu . aku kene blah awal2 sebab aku pegi ngan 'abang' aku . dok sebok text aku " Ten , lambat lagi ko ? lapa laaaa " 2 minutes later ...
" Ten , lapaaa . jum make ! kbm ? " naik myampah aku ngan text dia nih ! aku bagi kanggg ! padahal , aku pon lapa jugakk . hewhew . mana taknye, dahla aku bngun lewat . mandi nk smpai satu jam . tu belum masuk bab mekap memekap lagi . nk minum air setiitik pon x sempat . minum air Justea jek . singgah kat stesen minyak sebab xtahan . haus !


aku pon beredar la mninggalkan skola yang suci dan permai itu dan terus menuju ke kb mall untuk mngisi perut . smpai jekk kat sana , abang aku plak main2 . nk tengok gadjet . msuk kedai tu , masuk kedai ni . naseb baek aku dapat than pnyakit sawan aku . kalo takk , memang da jadi arwah da abang aku . xpasal2 jadi topik hangat dalam Metro
' abang ditetak adik gara gara sebok dok tengok gadjet '
dah jadi isu . dahle aku lapa . dok men2 plak . lpas tu ,kitorang pon pegi lha makan kat McD . nampak jer prosperity teros order . oreder plak bnyak kemain . makan bukan habes pon . kan da membazir .
pengajaran ::: Membazir amalan syaitan laknatullah !


Lepas siap2 makan , aku ajak abang teman aku jap . beli barang dapur kat Pacific . mama kirim . lepas tu , da xtaw nk pegi mana , kitorang pon kelua lha dengan slambanye menuju ke parking . nk pegi tengok barang laptop ngan handset . untung bawak abang aku jalan2 . dapat barang free .kihkih .


aku ajak dia pegi Bundle kat KB , nk usha2 skinny jeans ngan baju . kot2 ada yang berkenan kat hati . bunyi jek bundle . clothes mahal gile . baju band , ade laaa dalam 80 hinggit ! ni bukan macam f.o.s ke hapeh , 40 hinggit 3 baju , takk . 80 hinggit untuk satu helai baju . apa punye bundle lha . tapi , aku berani kerat jari lha , baju kat sana memang ori from US . xtipu punyer . aku dapat murah lha sikit pasal aku bawak abang aku skali jalan2 ngan aku . cehh , macam aku plak yang atur schedule . nk bawak kete pon tak pandai . macam ni la naseb kalau tak pandai kete , kne myusahkan idop kaum kerabat yang laen
so , moral value yang kedua ::: Belajar lesen awal2 .
err , belom habes lagi lhaaaa
ehem , abang aku ni ada masalah nyanyuk tahap melampau sikitt . tak .maksud aku banyak . haha . sorry abang . mengata . xkenang budi btol lha kau ni fatin . xtaw dek untung !
mana aku takk mengata , dia salah jalan ! sape x marah ? haha . aku tak marah pon , saje jek nk act lebihh . abang aku nak u turn nk pegi balek . aku plak jadi xsmpai hati nk myusahkan abang aku baik lagi kacak lagi hensem tu . aku pon gtaw lha kat dia , " sokey lha , xyah nk patah balik . just go on " aku tak kesah pon kalo tak dapat pegi pasal abang aku da tempah baju band untuk aku . baju PARAMORE . saiz S . LATEST punye . sampai ujung bulan ni . nanti pandai2 lha dia pegi amek . ada yang berkenan ?
sila2 kanlah diri anda inbox saya dalam fesbuk oke ?
nah , link fesbuk saya ,
https://www.facebook.com/loly.TM

oke lahh , da mgantok ! nyte !
cium ket ...     :*

Monday, 9 January 2012

tak keruan


pagi semua !
memulakan hari itu dengan senyuman itu adalah perbuatan yang mulia ,
so.. a big smile for u all   :)
nk bagi nampak gigi pon xgosok lagi . hewhew

err , nk tulis camne ek ? 
oke2 , macam ni la... sebagai budak lepasan spm yang dok kat umah mngadap laptop , tv , makn tido for sure lha rasa boring an plus aku sorang2 plak dok kat umah . so i nid lha some hiburan ckit an .like hangout together , outing ngan member ker haper keh . tapi dsebabkan being the only daugther in this family and anak mak aku kene lha dengar kata mak aku an ? 

nk dpendekkan cerita , aku kene perintah berkurung 24 jam .  err , xdek lha sampai zalim camtu sangat mak aku . kire macam aku takleh nk lepak kat mna2 lha . kedai kopi joe  keh , warung kak melur tu keh , da memang xdek tempat untuk aku ziarah . hewhew . mud sdih da melanda hatiku yang beku ini. HAHA. aku memang kene dok kat uma jek . me, as the only daughter kene lha run errands to my family an ? so aku kene lha basuh pinggan , basuh baaju , jemur kain , n so on lha ..
its a litle bit tiring but im fine with it  (:



oh2 , masa ari tu an , masa aku dok kat umah .. aku belajar memasak taw .. gulai ayam ..pergh ! yummy ! btol.nk try ? bley lha aku bagi kalo just for one bowl tuh. HAHA .ecece .prasan lha plak .macam laku plak gulai ayam aku tu. papepon , aku bngga da bley masak on my own ! untung jugak an dok kat umah ni ! though aku hampir2 nak boikot mama aku pasal dy tak bagi aku kuar umah . ye la, rasa macam tak patut plak. aku lepasan spm , aku da msuk 18 years old , aku asyik dok kat uma jek . so i nid some relaxation an ? or maybe some excitement instead of dok kat umah hadap suasana kampung jek . it a litle bit annoying me !


tapi , walaumacam mana pon , mama aku adalah mak aku . so ,as a mama of course dy nak yang terbaek untuk anak2 dy an ? so ,aku hanya redha dan tamo dah boikot2 mama bagai nih . just accept the condition . kini aku pasrah dengan segalanya


mama , i luv u more than anything !
sory ek ? for being unrespectful child . 
SAYANG MAMA !





Sunday, 1 January 2012

bangga !

ari nih da masok taon 2o12.papepon,selamat datang tahon baru.harap2 taon ni gonna be better for me than the previous year n dapat result yang memuaskan ati mak bapak aku.kihkih.AMINN !

back to the year 2o11,tahon yang paling aku ta suke sbb aku kene struggle la sikit for the spm sampai bngkak2 mata pasal tdo xcukup..stadi lha konon.haha.yang paling bangga sekali for the first time aku ta kapel cukup satu tahon.bangga siot.haha.biasa lah,as calon spm,kene la berkorban ckit an demi masa depan la kate an.fon aku memang da tarok jaoh2 xnak bagi nampak.siap sorok dalam almari lagi.haha.bgitu jugakla ngan laptop.

untuk kapel mengapel bagai ni plak,aku da ta maen da.da biase idop sorang2 diri.last aku kapel msa aku fom four..huhu..pastu aku mintak putos sebab xnak men da kapel mengapel nih..just focus on stadi.memang la at masa awal tahon ari tu rasa macam boring jek ta kapel.tade orang n care pasal kite,tade orang nk wish gudnyte,tade orang nk col n sume lahh.plus,masa tgok member2 sume ngan partner maseng2.pergh,memang dengki tahap gaban laa..hihi..tade la,takde la sampai dengki2 ni,xbaek.ustazah dah ajar kt skola,jangan dengki mndengki sesama muslim.ecece.just tringat banyak.huhu.zaman budak2 la katakan



skarang ni,aku maseh lagi single n for now i dun think dat i nid teman idop or watever lah.x bminat n for those yang suke suki miscall2 aku.dahle.jangan sampai aku kuarkan ayat power.haha.bajet hot je la kau ni fatin.gyahahah.aku da biase idop alone macam ni n just let the life goes on.nanti da smpai masa,aku kapel la.huhu.kazen aku pon ade cakap,bek xyah kapel la lagi.tunggu nanti masuk u.kang xpasal yang dikejar ta dapat,yang dikendong berciciran..cehh..rugi ta amek sastera masa muda2 dulu.ok la spupu,i'll listen to u.tanx spupu  :)





ni masa aku tengah angau..lepas stadi



skarang ni takk lagi..huhu..aku bebas tanpa pakwe..ecece..frankly,aku tetap rasa sunyi  :'(