Wednesday, 11 January 2012

Assalamualaikum  :)

err . nk start cmne ek ? mcm ni lha stiap kali sign in . mesti  xtaw nk buat entry mcm mna . looks like i shud practice more . haha . oke lahh
kire nk story mory pasal hari ni je lahh
as usual , aku bangun pagi , gosok gigi , mandi manda . cuma yang jadi a little bit difference nyep , aku bngun awal hari ni sbab aku na pegi sekola . nk jumpa ngan cikgu , nk jumpa ngan membe , nak jumpa ngan adek angkat aku yang perasan kiut , Nik Nazihah . nk kenal ?

https://www.facebook.com/profile.php?id=100000525976904

xdek lha kiut sangat an ? bajet je lebihh . haha . dalam banyak banyak adek angkat aku , budakk ni lha ku paling sayang . Nazihah , ko takyah nk perasan sangat lahh , saje je amek mood . haha
masa smpai kat skolah , nk dpendekkan citer . aku tersermpak lha ngan ustazah . guru disiplin skolah . masa zaman skola dulu , memang xsah lha kalau aku xkene hadap muka dia . ade jeh masalah yang menimpa diriku. padahal aku kemain lagi baik , sopan santun , berbudi pekerti , dalam erti kata len , sume sifat baek ada dalam diri aku lahh. haha . xmalu . angkat bakul sndiri . aku kene tegur ngan ustazah pasal tudung aku singkat . fuh , naseb baek budak budak dah masuk kelas , kalo tak buat malu jek kene sound depan budak . malu derr ! takmo pakai dah tudung tuuuuu

lepas dok sibuk2 tayang muka kat sume cikgu kat Sekolah Berprestasi Tinggi Naim Lilbanat , Kota Bharu , Kelantan tuuu aku da rasa mcm nk blah , bukan pasal aku rasa boring dan muak sampai nk muntah hijau tengok skola yang damai lagi sejahtera tu takk , bukan macam tu . aku kene blah awal2 sebab aku pegi ngan 'abang' aku . dok sebok text aku " Ten , lambat lagi ko ? lapa laaaa " 2 minutes later ...
" Ten , lapaaa . jum make ! kbm ? " naik myampah aku ngan text dia nih ! aku bagi kanggg ! padahal , aku pon lapa jugakk . hewhew . mana taknye, dahla aku bngun lewat . mandi nk smpai satu jam . tu belum masuk bab mekap memekap lagi . nk minum air setiitik pon x sempat . minum air Justea jek . singgah kat stesen minyak sebab xtahan . haus !


aku pon beredar la mninggalkan skola yang suci dan permai itu dan terus menuju ke kb mall untuk mngisi perut . smpai jekk kat sana , abang aku plak main2 . nk tengok gadjet . msuk kedai tu , masuk kedai ni . naseb baek aku dapat than pnyakit sawan aku . kalo takk , memang da jadi arwah da abang aku . xpasal2 jadi topik hangat dalam Metro
' abang ditetak adik gara gara sebok dok tengok gadjet '
dah jadi isu . dahle aku lapa . dok men2 plak . lpas tu ,kitorang pon pegi lha makan kat McD . nampak jer prosperity teros order . oreder plak bnyak kemain . makan bukan habes pon . kan da membazir .
pengajaran ::: Membazir amalan syaitan laknatullah !


Lepas siap2 makan , aku ajak abang teman aku jap . beli barang dapur kat Pacific . mama kirim . lepas tu , da xtaw nk pegi mana , kitorang pon kelua lha dengan slambanye menuju ke parking . nk pegi tengok barang laptop ngan handset . untung bawak abang aku jalan2 . dapat barang free .kihkih .


aku ajak dia pegi Bundle kat KB , nk usha2 skinny jeans ngan baju . kot2 ada yang berkenan kat hati . bunyi jek bundle . clothes mahal gile . baju band , ade laaa dalam 80 hinggit ! ni bukan macam f.o.s ke hapeh , 40 hinggit 3 baju , takk . 80 hinggit untuk satu helai baju . apa punye bundle lha . tapi , aku berani kerat jari lha , baju kat sana memang ori from US . xtipu punyer . aku dapat murah lha sikit pasal aku bawak abang aku skali jalan2 ngan aku . cehh , macam aku plak yang atur schedule . nk bawak kete pon tak pandai . macam ni la naseb kalau tak pandai kete , kne myusahkan idop kaum kerabat yang laen
so , moral value yang kedua ::: Belajar lesen awal2 .
err , belom habes lagi lhaaaa
ehem , abang aku ni ada masalah nyanyuk tahap melampau sikitt . tak .maksud aku banyak . haha . sorry abang . mengata . xkenang budi btol lha kau ni fatin . xtaw dek untung !
mana aku takk mengata , dia salah jalan ! sape x marah ? haha . aku tak marah pon , saje jek nk act lebihh . abang aku nak u turn nk pegi balek . aku plak jadi xsmpai hati nk myusahkan abang aku baik lagi kacak lagi hensem tu . aku pon gtaw lha kat dia , " sokey lha , xyah nk patah balik . just go on " aku tak kesah pon kalo tak dapat pegi pasal abang aku da tempah baju band untuk aku . baju PARAMORE . saiz S . LATEST punye . sampai ujung bulan ni . nanti pandai2 lha dia pegi amek . ada yang berkenan ?
sila2 kanlah diri anda inbox saya dalam fesbuk oke ?
nah , link fesbuk saya ,
https://www.facebook.com/loly.TM

oke lahh , da mgantok ! nyte !
cium ket ...     :*

1 comment: